Keski-Suomen Suunnistuksen tulevaisuuden ideoimisilta 22.1 klo 18, Jyväskylä Paviljonki

Puttosen Jake tässä terve!

Suunnistus on aina ollut lähellä sydäntäni. Vielä lähempänä on Keski-Suomalainen suunnistus. Viime vuosien aikana kilpailutoiminta ja erityisesti kilpailuissa käyvien ihmisten määrä on kääntynyt laskuun, niin maanlaajuisesti kuin täällä meilläkin. Olen pienessä mielessäni miettinyt voisiko asialle tehdä jotain. Koko maa on liian iso kakku haukattavaksi, mutta jos saisimme homman toimimaan täällä Keski-Suomessa, voisimme ehkä toimia esimerkkinä myös muille alueille. Nämä ajatukset päässäni marssin joulukuussa Keski-Suomen suunnistuksen kokoukseen ja huomasin että en onneksi ole ajatuksineni yksin.

Palikat ovat varmasti periaatteessa kyllä meillä olemassa, nyt pitäisi vain hieman miettiä mitä meidän pitäisi tehdä jotta a) kisatapahtumiin saataisiin lisää osallistujia b) osaisimme järjestää laadukkaampia kisoja ja c) pystyisimme tehostamaan yhteistyötä seurojen välillä. Jotenkin uskon että nämä kolme liittyvät vahvasti toisiinsa. Mielestäni pitäisi myös miettiä onko seurojen tai alueen toiminnassa jotain, mitä pitäisi karsia tai tiivistää. Vapaaehtoistyöllä ei kenenkään kannata itseään näännyttää, olisiko vähemmän joskus enemmän?

Kilpailutoiminnasta olen eniten kiinnostunut / huolestunut. Se ei ole kuitenkaan yksinäinen saareke vaan siihen nivoutuvat tietysti valmennustoiminta (niin nuorten kuin aikuistenkin), iltarastit sekä muu seuratoiminta. Tietotaitoa löytyy kyllä alueelta kaikkiin näihin, mutta pitäisi keksiä keinot millä saisimme aikaan sellaisen vieläkin vahvemman Me-hengen kaikkien alueen seurojen ja suunnistajien kesken. Jos me emme kisoissa käy, ei siellä kukaan muukaan käy.

Keski-Suomen suunnistuksen mandaatilla kutsunkin nyt alueen seuroista edustajia keskustelemaan ja ideoimaan tulevaisuutta. Tarkoitus on kokoontua maanantaina 22. tammikuuta Jyväskylässä, Paviljongissa kello 18. Esityslistaa ei sen suuremmin ole, tarkoituksena tässä vaiheessa lähinnä kerätä ideoita, huolenaiheita ym ympäri maakuntaa ja miettiä mistä asioista ollaan yhtä mieltä. Jos et pääse tuolloin paikalle mutta mielessä kaihertaa jokin asia, niin laita se tulemaan sähköpostina minulle jake.puttonen[a]gmail.com tai soittele joku ilta klo 16-21 niin saadaan ajatus ylös.

Tälle kaudelle emme hirveästi ehdi käytänteitä muuttamaan, mutta tuleville vuosille voimme vielä tehdä mitä vain. Itse olen ajatellut jättää tulevan kesän jälkeen Keski-Suomen ulkopuoliset valvonta- ja ratamestarihommat kokonaan pois ja keskittää omat vähäiset voimavarani näihin lähiseutujen suunnistusmahdollisuuksien parantamiseen. Mutta kaipaan kavereita.

Toivottavasti nähdään!

 

-Jake Puttonen-